Archief voor de ‘Algemeen’ Categorie

Kerstmarkt leuven

vrijdag, mei 8th, 2015

Foto’s van de kerstmarkt in Leuven (16-12-12 tot 23-12-12)

Het was weer kerstmarkt in Leuven en ik ben weer gaan kijken en heb foto’s genomen. Het zag er allemaal heel mooi uit en was gezellig. Er stonden ongeveer de zelfde kraampjes als vorig jaar. Dus de dingen die ik vorig jaar wilde kopen en niet gekocht heb kon ik nu alsnog kopen 😉

Ik heb ook van die lekker ruikende zeepjes gekocht die graag wilde hebben en die ik niet in een winkel in de stad kon vinden (verschillende geprobeerd).

Jenever met smaakjes heb ik niet geprobeerd, ik had geen zin in alcohol. Nog wel door iemand zelfgemaakte snoepjes. De koffiekraam snapte ik niet helemaal, voor een kopje koffie leken me de prijzen te hoog maar of het nu gewoon pakken koffie waren was me niet duidelijk en of deze koffie nu anders is dan andere weet ik ook niet. Er waren nog een soort grote negerzoenen in allerlei smaken, vond die wat veel en duur om uit te proberen, misschien volgend jaar? ;-P

De kerstmarkt in Leuven is misschien niet zo heel groot, maar hij is groot genoeg en er is van alles.

In het midden van de kerstmarkt was een kerstbosje waar je in kon. Dat stond helemaal vol met dennenbomen en kleine hutjes erin waarin de kerstman woonde, voor de kachel zat, in bad ging, brieven schreef, at, cadeautjes inpakte enz. En een hutje waar je door kon lopen en waar de kerstman naast een kerstboom stond, hij wenste je een gelukkige kerst en ik heb een foto van hem gemaakt. Ik vermoed dat heel veel mensen dat deden.

Geschreven op maandag, 07 januari 2013 | door Sigrid

De kerstlichtjes hingen er nog in januari (13 januari gefotografeerd, ik was net voor het afbreken van de verlichting 😉 )

Geschreven op vrijdag, 22 maart 2013 |

21 december 2012

vrijdag, mei 8th, 2015

Zo het is 21 december 2012 eind van de maya kalender, volgens sommigen zou de wereld vandaag vergaan en volgens anderen zou er een bewustzijnsverruiming plaat vinden en weer volgens nog anderen maken de aliens zich bekend…

piets_weervoorspelling_21_dec 2012dec21_full

Nog niks van gemerkt natuurlijk.

wereldondergang-programma maya-kalender

Maar jaren geleden was ik al bezig met dat idee van die bewustzijnsverandering, verandering van de wereld. Laten we zo zeggen zo’n 10 jaar geleden (kan minder zijn) en ik maakte me een voorstelling hoe ik dan zou leven en dat ik bepaalde zaken af zou hebben…

nou nu is het dus zo ver en mijn leven is heel anders dan ik toen dacht en die dingen die ik af wilde hebben heb ik nog steeds niet af. Ik heb nog steeds onafgemaakte stripverhalen liggen, en ook nog steeds rommel.

Dus… De volgende datum wordt mijn afstuderen, dat duurt nog anderhalf jaar en dan gaat er natuurlijk veel veranderen: Verhuizing, werk zoeken enz. en ja ik wil dan dus die strips af hebben voor die tijd en die rommel opgeruimd De ‘rommel’ eigenlijk gewoon veel dingen voor de grootte van mijn kot. Met minder spullen wordt de verhuizing natuurlijk gemakkelijker.

Geschreven op vrijdag, 21 december 2012 | door Sigrid

Vakantie planning

vrijdag, mei 8th, 2015

Ik ben begonnen met mijn vakantie te plannen, iets heel normaals zul je zeggen, maar ik deed dat eigelijk nooit. Of er was iets waar ik graag heen wilde (mensa weeked, stripbeurs of andere beurs, festival enz) of een vriendin kwam met iets en ik wilde wel mee. Of ik met mijn moeder mee op vakantie. Ik ben een keer zonder zo’n aanleiding op vakantie geweest, maar de voorbereidingen waren toen het kopen van een slaapzak en het besluit in Duitsland te gaan liften en wel te zien wat ik tegen kwam. Was nog best leuk overigens.

maar vorig jaar was mijn vakantie dus mislukt en heb ik mijn vrije tijd verspild. Zonde hoor en nu woon ik in Belgie en kan ik ervan profiteren daar op vakantie te zijn zonder er speciaal naar toe te gaan. Maar ja ik had vorigjaar ook niet van te voren bedacht wat ik wilde doen, wat ik wilde zien enz. ofte wel ik had niks gepland. En zonder te bedenken wat je in de vakantie wilt en het te plannen komt er niks van.

Ik heb op zoek geweest naar dingen die ik wil zien en heb al een aardig lijstje, wat dingen in Brussel en naar Luvain la Neuf. Ja daar spreken ze Frans, maar daar heb inmiddels al wel wat van opgevangen, dus dat moet wel lukken (ook al zeg ik nog niet zoveel terug). Ik wil ook nog naar de Ardennen, maar moet nog uitzoeken waar en wat precies.

Is ook eigenlijk best leuk vakantie voorbereiden, allemaal sites bezoeken en je afvragen of je daar heen wil, of je dat ook wilt zien.

Och ja manneke pis hoef ik niet meer naartoe, die heb ik al gezien (per toeval) en dat stelt weinig voor.

Geschreven op dinsdag, 11 juni 2013 door Sigrid de Jong

Voor het eerst van het jaar licht aangebrand.

zondag, april 10th, 2011

Het was afgelopen weekend een prachtig weekend met mooi weer. Ik was bij mijn moeder op de boerderei en ben veel buiten geweest. Ik de tuin van alles gedaan en op het terras gezeten. ‘savonds merkte ik dat mijn gezicht warm aanvoelde, jahoor licht aangebrand… En ik maar beweren dat ik nooit verbrand. Dat is dus niet helemaal waar. Oke het gebeurt niet zo vaak en dat zonder gebruik van zonnebrand. De reden is vooral omdat ik niet van bakken in de zon hou, ik vind dat zo saai dat ik niet snap dat mensen dat voor de lol doen. Als ze het doen om bruin te worden moeten e geen zonnebrand op smeren maar goed timen hoe lang ze erin liggen, want met factor 4 moet je 4 x zolang liggen om even bruin te worden toch.

Een andere reden is dat ik het zomers vaak te warm vind in de zon en dus in de schaduw ga zitten. Je huid went natuurlijk ook aan de zon, vooral als je gemiddeld zo’n uurtje of zo buiten bent en dat ben ik meestal wel.

Nu tijdelijk met zonder telefoon

maandag, november 16th, 2009

Ik ben mijn telefoon kwijt. Vorige week belde ik nog dat ik er aan kwam. En eenmaal aangekomen kon ik mijn telefoon nergens meer vinden, niet in mijn broekzak, niet in mijn jaszak, niet in mijn tas, niet in huis en niet in de auto… Dan moet ik hem zijn kwijt geraakt toen ik bij Hajee ging wildplassen om 50 cent te besparen… Hmm duur plasje

Een nieuwe telefoon lijkt me best leuk, maar ik had net zo’n mooi nummer. Mezelf kennende kan ik het kopen van een nieuwe telefoon lang uitstellen. (Kost geld en tijd om uit te zoeken) Ach we zien vanzelf wel. Een met leuke kleurtjes en een camera lijkt me wel leuk en het moet natuurlijk prepaid zijn en simlock vrij.

Ik ben trouwens 6 dagen later toen ik weer daar langs reed gaan kijken of hij er nog lag. Helaas, ik kon hem niet vinden. Het was wel moeilijk zoeken in donker. Zou iemand hem gevonden hebben en leeg gebeld hebben? Wat zou jij doen al je een telefoon vond? De regen was vast ook niet zo goed voor hem.

November

dinsdag, november 3rd, 2009

Nu is het november en nu vind ook ik het te koud om geen jas aan te doen. Gisteren twijfelde ik nog, maar vanmorgen wist ik het zeker, jas aan. Het was echt koud.

Wintertijd

dinsdag, november 3rd, 2009

Het is weer wintertijd, dit keer ging het een weekje eerder in dan anders (de laatste zondag van oktober). Het werd al donkerder en de laatste paar weken moest ik in het donker opstaan en als ik ergens een hekel aan heb dan is dat het wel. Dus ik heel blij, kon ik weer met licht opstaan, nou 2 weken later is dat effect alweer weg. Nu is het ’s morgens alweer donker. Dat gaat snel. Nu is dat op zich wel te verklaren want de lengte van de dagen en nachten volgen een sinus, waarvan de toppen op 21 Juni en 21 december liggen en de stijlste stukken op 12 maart en 21 september. Dat betekend dat de daglengte rond 21 maart en 21 september heel snel veranderd en dat de daglengte verandering stil staat  rond 21 juni en 21 december en dat klopt ook want de 3 dagen voor kerst zijn alle drie even kort en de dagen worden weer langer op eerste kerstdag. En dat vier je dan ook, het weer langer worden van de dagen, gesymboliseerd door de geboorte van een nieuwe zon.

En waarom hebben we eigelijk wintertijd? want in de winter is het toch zowel ’s morgens als ’s middags donker en ’s zomers is  het bijna de hele tijd licht. De wintertijd is de natuurlijke tijd, de tijd die het beste de zon volgt, en de zomertijd is een uur vroeger. Het is ooit ingevoerd om energie te besparen, door ’s zomers een uur eerder te beginnen profiteren we van meer licht en hoeven er minder lampen te branden. Maar als het zo laat licht wordt dat je in donker opstaat En dus het licht aan doet dan werkt het niet meer.

Je zou natuurlijk net zo goed iets anders kunnen bedenken, b.v. allemaal eerder beginnen (ik denk niet dat daar veel mensen blij van worden) of opstaan als het licht wordt (doe ik uit mezelf ook nooit).

foto’s maken

zaterdag, oktober 24th, 2009

Ik ben gisteren in het bakkenveense bos geweest en heb daar foto’s gemaakt.