Archief voor de ‘Webdesign’ Categorie

Nieuwe site

vrijdag, mei 8th, 2015

Nieuwe site
Geschreven op woensdag, 19 december 2012 | door Sigrid | in Blog

nieuwZo het is zo ver, ik een nieuwe domeinnaam! Mijn eigen naam, mijn egosite dus, mijn blog, de site waar ik alles op zet wat ik leuk vind en me niet aan bepaald thema of bepaalde doelgroep ga houden. Als ik iets zo leuk, boeiend of wat dan ook vind dat ik er veel over op de site zet dan kan ik dat later altijd nog splitsen in een andere website.

Tja en dan te bedenken dat ik zo’n site al meer dan een jaar van plan was, maar het telkens uitstelde onder andere door de vraag welke webhoster ik dan zou nemen. Mijn oude hoster was 29 euro per jaar per domeinnaam en als je dan meerder domeinnamen wilt nemen kan dat aardig oplopen, maar er bestaan dus ook ook hosting pakketen waar je meerdere domeinnamen onder kunt zetten.

Dus ik probeer nu deze hoster: Mediawax voor 9,96 euro/jaar (8 ex btw, hoewel er volgend jaar nog 10 exc btw voor de domeinnaam bij komt) en er kunnen 15 domeinen onder, moet ik dus ook nog uitproberen.

Ik heb ook hosters gezien waar een onbeperkt aantal domeinen onder kunnen die wat duurder zijn, ga ik later nog eens uitproberen, tegelijk met het uitproberen van andere scripttalen dan PHP denk ik. Ik vond een hoster waar ruby on rails op draait: vizid en ik vond een plek om gratis een versie van smaltalk te hosten: www.seasidehosting.st

Waarom andere talen? Vrienden proberen hebben geprobeerd daar warm voor te maken en dat lukte ze dus bijna. Net zoals jaren geleden met PHP. Vrij lang zeiden vrienden tegen me dat ik PHP moest gaan leren en dat deed ik dan na een vrij lange tijd en daar heb ik aardig wat mee gedaan en veel plezier van. Zelfde verhaal voor CSS en smarty (maar nu ik wordpress gebruik gebruik in geen smarty meer). Joomla en drupal heb ik nooit wat gevonden, maar wordpress dus wel. Ik dwaal wat af geloof ik, dat zijn geen talen maar CMS systemen.

Oh ja het idee van die nieuwe programmeertalen is natuurlijk dat je er meer mee kan dan met PHP en dat het sneller en makkelijker is (als je het eenmaal geleerd hebt), want bij ht leren van een nieuwe taal moet je altijd een hobbel over en hoe beter/ervarener je bent in een bestaande taal hoe verder je moet gaan voor je overschakelt. Maar er is een tijd geweest dat het leren van programmeertalen ongeveer een hobby was alleen wist ik niet wat er mee te maken, tot PHP toen begon ik met dingetjes voor websites te programmeren.
Geef een reactie

Ingelogd als Sigrid. Uitloggen »

Nadelen van webontwikkelaar zijn…

vrijdag, mei 8th, 2015

Tja die zijn er ook. Ik stop al mijn aandacht in het maken van de layout, functionaliteit en ben geneigd het schrijven van berichten, of te wel de inhoud te vergeten. (of zoals deze het te laten bij niet zo heel zinnige opmerkingen… ) en de inhoud is toch waar het uiteindelijk om gaat (goed zonder dat andere kom je er niet maar goed). Want als je niks op je website zet heeft het hebben/ maken van een website niet zoveel zin.

Dus bij deze de belofte om als ik aan het tweaken, finetunen van de website ben ook een zinnig/leuk bericht te plaatsen. En natuurlijk plezier te hebben in het maken van de inhoud: teksten, tekeningen, foto’s enz.

Geschreven op vrijdag, 21 december 2012 door Sigrid de Jong

Webdesign tips

woensdag, oktober 14th, 2009

Op zoek naar manieren om makkelijker en sneller websites te maken kom ik de volgende dingen tegen: Een streepjes generator daarmee kun je handig en snel strepen voor een achtergrond genereren. Als je nu mooie kleuren op zoekt bij de colorlovers en die hier in stopt. Dan krijg je vast hele mooie patronen.Gave websites

dinsdag, oktober 13th, 2009

Bij het surfen kom ik soms zulke mooie sites tegen…


www.freehostia.com/

en denk dan alleen maar ik wou dat ik zulke mooie ontwerpen ook kon maken…
en zo’n video moet ik ook maar eens hebben. Erg leuk dat ze in het bos gefilmd hebben in plaats van achter een computer of in een kantoor.