Archief voor de ‘Auto’ Categorie

Mijn Peugeot 205

woensdag, februari 9th, 2011

Zwart met rood en wit. Het lijkt een GTI 1.9 maar is het toch niet.

[nggallery id=1]

[nggallery id=2]

Omleiding & Onweer

dinsdag, oktober 13th, 2009

Gisteren (afgelopen zondag) reed ik weer van van Friesland naar Amsterdam. ik hoopte voor donker langs de wegversmallingen op de A6 te rijden (Die er nu al maanden! liggen). Halverwege de A6 moet je afslaan om op de A6 te blijven. Ik zat net te kijken waar dat was en ik zag daar wat wegwerkers en dacht wat doen ze daar? Ze plakten de borden Amsterdam en Leylystad af en platsten borden met omleiding…
Dus om over de N50, ik was daar nog nooit langs gereden en dacht ach het zal wel aangegeven staan hoe ik moet rijden, ik rij gewoon rechtdoor en volg gewoon de rest. Want kaartlezen en autorijden tegelijk gaat niet.
De N50 kwam uit op de A50 op een gegeven moment zag ik een bord Eindhoven en ik dacht: “he, dat daar moet ik niet heen”. Ik reed de weg af en keek op de kaart. Ja hoor verkeerd. Een stukje verder dezefde weg op de volgende afslag en dan over Epe en Nunspeet naar de A28. Binnendoor twijfelde ik wel of ik goed reed (moet ik door dat dorpje of die? euh.. och ik rij al daarheen…) en ja dat deed ik.
Ik heb weer heel wat van Nederland gezien en prachtige groene, gele en rode bomen en dat tegen een lucht die afwisselend helder en heel donker was. Het was echt wel een foto waard.
Het begon te schemeren en te regenen en op een bepaald stuk voede het heel gezellig, vreemd hoor.
Toen ik vlak bij Amsterdam was viel de regen met bakken uit de hemel en ging het onweren. Het was voor het eerst dat ik autoreed met onweer. Ik zag een hele grote flits recht voor me. De lichtjes van alle gebouwen waren ook heel apart. Ik miste alleen de ufo’s nog.

Even later regende het zo hard dat je bijn a niks meer zag en iedereen 50 reed op de snelweg. In Amsterdam waren de wegen ondergelopen en spatte het water omhoog. En toen ik uitstapte was het droog! en kon ik helemaal droog naar huis fietsen.

He? Fietsen, dat zit zo, ik heb altijd gratis parkeerplaats alleen moet ik dan nog wel een halfuur fietsen 😉