Archief voor de ‘Wordpress’ Categorie

Nieuwe wordpress versie

dinsdag, oktober 13th, 2009

Heb ik net wordpress geïnstalleerd is er al weer een nieuwe versie. Na wat uitproberen heb ik de nieuwe versie er op gezet. Ik heb eerst voor de zekerheid een backup van de database gemaakt en die gekopieerd naar de database in mijn locale server. Bemn ik wel mijn oude test berichtjes die ik daar had kwijt, maar ach ik had toch al niet de moeite genomen om ze online te zetten.

Eenmaal op de lokale server een precieze kopie van deze site en toen heb ik op de lokale server de wordpress vervangen door de nieuwe. Om het werkend te krijgen is het volgende belangrijk:

De database instellingen van het bestand wp-config.php. lokaal heb ik een andere versie dan online en de ene heb ik wp-config-ofline.php en de andere wp-config-online.php genoemd en dan verander ik de juiste in wp-config.php. En wp-config-sample.php kan de prullenbak in.

Het juiste thema in de map themes, want de verwijzing naar de themes zit kennelijk in de database, als het theme er niet in staat dan krijg je een leeg scherm te zien.

En de plaatjes moeten in de map uploads zitten.

Ik heb voor de zekerheid maar een map gemaakt met wordpress2.8.4 (de nieuwste versie) met daarin de standaard wordpress site en een map met wordpress-istallatie met daarin de afbeeldingen en de themes die ik gedowload, aangepast en gemaakt heb.

Toen ik dat had en de site op de lokale server met de nieuwe wordpress inmstallatie goed was durfde ik aan de upgrade online te beginnen. Ik klikte op de knop upgraden en dat was het. Dat vel dus erg mee.

WordPress themes

dinsdag, oktober 13th, 2009

Voor wordpress zijn werkelijk duizenden themes gemaakt die je kunt downloaden. De ene is mooier dan de andere en ik ben uren wezen zoeken en kijken. Er zijn ook betaalde themes. Een theme is de layout van je website. Dus een ander theme erin en je hele site ziet er totaal anders uit.

Het werkt als volgt. Je kiest een theme en klikt op downloaden, of je download er meerdere. Eenmaal opgehaald zet je hem in de map themes van je wordpress site: wordpress/wp-content/themes. Als je site online staat dan ftp je hem daarheen.

wordpress themes

www.themes2wp.com

wordpresssupplies.com

inspiratie-gratis-wordpress-themes

Weet jij nog meer sites met mooie thema’s, laat dan een bericht achter.

Vernederlandsen

dinsdag, oktober 13th, 2009

Het theme van deze blog was oorspronkelijk een Engelstalige theme. En die Engelse tekst moet er natuurlijk uit. Door het vervangen van deze teksten heb ik de structuur van wordpress op een leuke manier wat beter leren kennen.

Nedrerlandse vlag

Google analytics

donderdag, oktober 8th, 2009

Zo ik heb zonet google analytics aan deze blog gekoppeld. Ik ben namelijk wel benieuwd of het echt waar is dat je met wordpress meer bezoekers krijgt dan met een gewone site.  Worden er automatisch keywords gegenereerd? ik weet het nog niet.

Het toevoegen van de google analytics code was trouwens vet gemakelijk. Alleen volgt mijn thema nu niet meer de orginele structuur hmm acg wat zou het.

Ik zou er ook nog adsense in kunnen zetten… Doe ik later nog wel.