Nieuwe site

Nieuwe site
Geschreven op woensdag, 19 december 2012 | door Sigrid | in Blog

nieuwZo het is zo ver, ik een nieuwe domeinnaam! Mijn eigen naam, mijn egosite dus, mijn blog, de site waar ik alles op zet wat ik leuk vind en me niet aan bepaald thema of bepaalde doelgroep ga houden. Als ik iets zo leuk, boeiend of wat dan ook vind dat ik er veel over op de site zet dan kan ik dat later altijd nog splitsen in een andere website.

Tja en dan te bedenken dat ik zo’n site al meer dan een jaar van plan was, maar het telkens uitstelde onder andere door de vraag welke webhoster ik dan zou nemen. Mijn oude hoster was 29 euro per jaar per domeinnaam en als je dan meerder domeinnamen wilt nemen kan dat aardig oplopen, maar er bestaan dus ook ook hosting pakketen waar je meerdere domeinnamen onder kunt zetten.

Dus ik probeer nu deze hoster: Mediawax voor 9,96 euro/jaar (8 ex btw, hoewel er volgend jaar nog 10 exc btw voor de domeinnaam bij komt) en er kunnen 15 domeinen onder, moet ik dus ook nog uitproberen.

Ik heb ook hosters gezien waar een onbeperkt aantal domeinen onder kunnen die wat duurder zijn, ga ik later nog eens uitproberen, tegelijk met het uitproberen van andere scripttalen dan PHP denk ik. Ik vond een hoster waar ruby on rails op draait: vizid en ik vond een plek om gratis een versie van smaltalk te hosten: www.seasidehosting.st

Waarom andere talen? Vrienden proberen hebben geprobeerd daar warm voor te maken en dat lukte ze dus bijna. Net zoals jaren geleden met PHP. Vrij lang zeiden vrienden tegen me dat ik PHP moest gaan leren en dat deed ik dan na een vrij lange tijd en daar heb ik aardig wat mee gedaan en veel plezier van. Zelfde verhaal voor CSS en smarty (maar nu ik wordpress gebruik gebruik in geen smarty meer). Joomla en drupal heb ik nooit wat gevonden, maar wordpress dus wel. Ik dwaal wat af geloof ik, dat zijn geen talen maar CMS systemen.

Oh ja het idee van die nieuwe programmeertalen is natuurlijk dat je er meer mee kan dan met PHP en dat het sneller en makkelijker is (als je het eenmaal geleerd hebt), want bij ht leren van een nieuwe taal moet je altijd een hobbel over en hoe beter/ervarener je bent in een bestaande taal hoe verder je moet gaan voor je overschakelt. Maar er is een tijd geweest dat het leren van programmeertalen ongeveer een hobby was alleen wist ik niet wat er mee te maken, tot PHP toen begon ik met dingetjes voor websites te programmeren.
Geef een reactie

Ingelogd als Sigrid. Uitloggen »

Laat een bericht achter