Nieuwe wordpress versie

Heb ik net wordpress geïnstalleerd is er al weer een nieuwe versie. Na wat uitproberen heb ik de nieuwe versie er op gezet. Ik heb eerst voor de zekerheid een backup van de database gemaakt en die gekopieerd naar de database in mijn locale server. Bemn ik wel mijn oude test berichtjes die ik daar had kwijt, maar ach ik had toch al niet de moeite genomen om ze online te zetten.

Eenmaal op de lokale server een precieze kopie van deze site en toen heb ik op de lokale server de wordpress vervangen door de nieuwe. Om het werkend te krijgen is het volgende belangrijk:

De database instellingen van het bestand wp-config.php. lokaal heb ik een andere versie dan online en de ene heb ik wp-config-ofline.php en de andere wp-config-online.php genoemd en dan verander ik de juiste in wp-config.php. En wp-config-sample.php kan de prullenbak in.

Het juiste thema in de map themes, want de verwijzing naar de themes zit kennelijk in de database, als het theme er niet in staat dan krijg je een leeg scherm te zien.

En de plaatjes moeten in de map uploads zitten.

Ik heb voor de zekerheid maar een map gemaakt met wordpress2.8.4 (de nieuwste versie) met daarin de standaard wordpress site en een map met wordpress-istallatie met daarin de afbeeldingen en de themes die ik gedowload, aangepast en gemaakt heb.

Toen ik dat had en de site op de lokale server met de nieuwe wordpress inmstallatie goed was durfde ik aan de upgrade online te beginnen. Ik klikte op de knop upgraden en dat was het. Dat vel dus erg mee.

Laat een bericht achter